Wat is biodanza?

Het is een systeem gericht op zelfontplooiing en het verhogen van levenskwaliteit. Biodanza ziet er uit als een vorm van vrije dansexpressie in een groep, op muziek die iets los maakt. Mensen dansen afwisselend alleen, samen en met de groep, zonder woorden. De meeste mensen komen wekelijks bij elkaar. Het hartelijke contact dat deelnemers geleidelijk aan opbouwen is een centraal element. De groep fungeert als een veilige “verrijkte” omgeving die onder haar deelnemers plezier en vertrouwen oproept en hen daarmee een bedding verschaft voor hun persoonlijke ontwikkeling.

• Het heeft een diepe ontspannende werking op je lichaam en geest
• Het versterkt je immuunsysteem
• Het draagt bij aan de regulering van het zenuwstelsel
• Gunstige werking op psychische gezondheid en stressverwerking
• Andere effecten zijn een verhoogde mate van vitaliteit, affectie, plezier, gezondheid, verbondenheid, creativiteit en eigenwaarde.

Voor wie?
De wekelijkse lessen zijn er voor iedereen ongeacht leeftijd, fysieke gesteldheid, conditie of ervaring met dansen. Voor de verdiepingsdagen is biodanza ervaring gewenst.  

Uitleg les en kleding
Elke les is zorgvuldig opgebouwd uit dans- en bewegingsoefeningen. De eerste helft van de les bestaat uit actieve en vitale dans en in de tweede helft worden de bewegingen rustiger zodat we ons lichaam kunnen ontspannen en nieuwe energie op doen. Ik introduceer de dansen en doe soms kort voor te inspiratie. Je draagt gemakkelijk zittende kleding en je danst op blote voeten of schoenen met een zachte zool.

 

Het dansen heeft ook een positieve invloed op onze hersenen. Een presentatie van Annelies Resink, medisch bioloog/neurowetenschapper en danser bij biodanza met Marlie. 

 

Indruk van een biodanza les (in Groningen). 

 

Wegens de privacy van de deelnemers maak ik doorgaans geen foto’s voor promotionele doeleinden. Deze foto’s zijn gemaakt tijdens workshops en zijn (uiteraard) met toestemming van de deelnemers gemaakt. 

 

Weesp

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Almere 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Italië