Wat is biodanza?

Je kunt je er misschien weinig bij voorstellen: heerlijk dansen en werken aan je persoonlijke groei op één plek. Steeds meer mensen ontdekken dat het ècht zo is. Als je dit zelf wilt ontdekken hoef je maar één ding te doen: die eerste stap nemen. Dat is je eerste beweging. Als je dat een paar keer gedaan hebt merk je dat je vanzelf op veel andere terreinen gaat bewegen. Want biodanza beweegt je. Letterlijk en figuurlijk. Biodanza is, naast dat het heel plezierig en genieten is, echt gezond. 

• Het heeft een diepe ontspannende werking op je lichaam en geest
• Het versterkt je immuunsysteem
• Het draagt bij aan de regulering van het zenuwstelsel

 

Biodanza gebruikt beweging, muziek en contact tussen mensen om dit te bereiken. Muziek communiceert met ons onderbewuste. De emoties die de muziek overbrengt worden direct ervaren zonder dat het gefilterd wordt door het denken. Dit maakt muziek tot een universele taal. De dans en muziek bieden een mooie gelegenheid om jezelf te ontdekken. Je kunt jouw vitaliteit ervaren en ontdekken waar jouw hart sneller van gaat kloppen. Het nodigt uit om expressie te geven aan wie jij bent. Biodanza moedigt je aan om jezelf en anderen te ontmoeten, zonder woorden, in de dans. Het gaat niet om het aanleren van pasjes, maar wel om volledig je zelf te (leren) zijn. Je geeft in biodanza uitdrukking aan wat er nu in je leeft. Biodanza haalt je uit je hoofd en brengt je in je lichaam en gevoel.

 

Voor wie?
Biodanza is er voor iedereen ongeacht leeftijd, afkomst of fysieke gesteldheid. Een goede conditie is niet vereist en ervaring met dansen ook niet. Kortom iedereen is welkom. Informeer even bij Marlie wanneer je twijfel of vragen hebt. 

 

Uitleg les en kleding
Elke biodanzales is zorgvuldig opgebouwd uit dans- en bewegingsoefeningen. We beginnen met actieve oefeningen om meer in ons lijf te komen, in de tweede helft worden de oefeningen rustiger zodat we ons lichaam kunnen ontspannen en nieuwe energie op doen. Ik introduceer de dansen en doe ze soms kort voor. Hierna word je uitgenodigd om jouw dans te dansen. Je danst op jezelf, met zijn tweeën of met de hele groep. Om zoveel mogelijk in contact met je gevoel te komen praten we niet tijdens het dansen. Draag gemakkelijk zittende kleding. Je danst op blote voeten of dansschoenen als je dat prettiger vindt.

 

Biodanza dansen heeft een positieve invloed op de hersenen. Presentatie van Annelies Resink, medisch bioloog/neurowetenschapper en danser bij biodanza met Marlie. 

 

Indruk van een biodanza les (in Groningen). 

 

Wegens de privacy van de deelnemers maak ik doorgaans geen foto’s voor promotionele doeleinden. Deze foto’s zijn gemaakt tijdens een workshop en zijn (uiteraard) met toestemming van de deelnemers gemaakt. Het geeft een beeld van een van de vele dansen van biodanza zoals een groepsdans, een dans in contact met iemand anders en viering van onze van identiteit.