Afrikaanse dans-doundoun workshops

Dynamisch en pittig: lekker zweten en je in een Afrikaanse sfeer begeven, dansen en tegelijkertijd de doundoun (trommel met stokken) bespelen. Data:  20 juni en 5 september (Weesp) 2021.  Met kans op buiten dansen!

Een goede warming up, werken aan een ritme, choreografie, een stuk achtergrond van de traditie en het werken aan de techniek. Alle lessen met fantastische percussiebegeleiding van Moussé Dramé met assistent.  

 
Data: 20 juni en 5 september. De workshops zijn afzonderlijk van elkaar te volgen.   

 
Dans: Turid Dramé
Live percussie begeleiding: Moussé Dramé met een assistent
Organisator: Marlie Wetemans.
 
Tijd: 15.30-17.30/18.00 uur.
 
Locatie
Gebouw papelaan 126, Weesp (vlakbij Amsterdam). Parkeren is gratis en voor de deur. Met mooi weer kunnen we mogelijk buiten dansen. 
 
Bijdrage: vroegboekkorting tot 1 maand voor de workshop €40,- + €5,- doundoun huur, daarna is het €45,-+ €5 doundoun huur (dit bedrag mag ook als prijs geen probleem is). Minima kunnen een korting krijgen. In geval van afmelding wordt €15,- in mindering gebracht (tot een week voor de workshop of je draagt een vervanger aan).
 
Aanmelden: info@biodanzametmarlie.nl. Je kunt je aanmelden voor een of meerdere keren. 
Vermeld je voor- en achternaam, telefoonnummer en de datum van de workshop. Je ontvangt een bevestiging via de mail en als het vol is kun je op de wachtlijst.
 
Je opgave is bevestigd na het overmaken van het bedrag. T.n.v. M. Wetemans/ Weesp, rekening NL70 RABO 0135542812 vermeld je voor- achternaam en de datum van de workshop.
 
Djembé Dramé bestaat sinds het jaar 2000 en wordt geleid door 2 enthousiaste en ervaren ondernemers en docenten Moussé & Turid Dramé ze zijn al meer dan 30 jaar werkzaam in de dans en muziek en hebben tal van dans en percussie lessen en optredens verzorgt door heel Nederland, België, Zwitserland, Frankrijk, Litouwen tot in China.
Turid is gespecialiseerd in West-Afrikaanse dansen zoals de vele verschillende djembé dansen uit Guinee en Mali. Turid heeft het geluk gehad te hebben kunnen trainen en optreden met dansers(essen) uit vele afrikaanse landen. Ze heeft een diepe kennis van Pilates waarmee ze je helpt blessurevrij te bewegen in deze intensieve manier van dansen.
Moussé werd op jonge leeftijd ingewijd in de traditionele ritmes uit Mali. Al gauw speelde Moussé als djembé solist in verschillende Senegalese balletten en percussiegroepen, waar hij ook de Senegalese percussie-instrumenten leerde als de sabar, bougarabou, seourouba. Moussé studeerde in de West-Afrikaanse muziek en is een volleerd ngoni (Afrikaans snaarinstrument), talking drum, balafoon en krin speler. Moussé is een ware kenner van zowel Senegalese, Ivoriaanse als Guinese ritmes en een specialist in de Malinese ritmes. Hij heeft o.a. opgetreden voor de 50ste verjaardag van de koning Mohammed VI van Marokko.
Djembé Dramé staat vooral bekend voor het gevoel van familie: de kring waarin je samen muziek maakt en beleefd.