Jaartraining Leven vanuit Essentie 2024-2025. Een helende reis naar het leven in jezelf

Een helende reis naar het leven in jezelf met Marlie Wetemans en Veronique Kilian, Weesp. 

Wil jij

 • Het leven vieren
 • Jezelf blijven ontwikkelen
 • In je kracht staan
 • Innerlijke stabiliteit trainen
 • Vitaal blijven
 • Loslaten wat losgelaten mag worden
 • Van overleven naar leven
 • Je levenslust weer laten stromen
 • Je onschuld een plek geven in je eigen veiligheid

 

En dat allemaal zonder drama? zonder diep te gaan graven naar het verleden, maar inzichten en handvatten uit de positieve psychologie die de weg vrij maken voor je levensenergie.

Als we dit in onszelf helen, heeft dit een positieve invloed op de wereld om ons heen.

 

Wat gaan we doen?

De jaartraining bestaat uit 6 bijeenkomsten. De overlevingspatronen die we in de loop van ons leven hebben opgebouwd, bedekken vaak onze levenslust, energie gaat vast zitten, we houden ons onterecht in. In plaats van dat we ons volledige potentieel benutten, blijven we hangen in oude patronen waardoor je levensenergie ophoopt. In deze jaartraining gaan we ons weer verbinden met het leven dat in ons en door ons heen wil stromen.   

Het kind dat we ooit waren, heeft volop onschuld, levenslust en zin in het leven. Door de ervaringen die dat kind heeft meegemaakt tijdens het opgroeien, passen we ons gedrag aan. We hebben behoefte aan authenticiteit en sociaal erbij horen. Voor het kind, dat afhankelijk is van de ouders/verzorgers geeft vaak authenticiteit op als het erbij horen in gevaar komt. Dan ontwikkelen we een overleving die automatisch wordt. Een dergelijke overleving wordt ook wel een karakterstructuur genoemd. Het zijn diep gewortelde overlevingspatronen, die we willen ontmantelen. Je authenticiteit wordt ingekapseld.

De weg terug naar deze authenticiteit gaat op vier niveaus.

 1. fysiek: voelen en ervaren via het lichaam door dans en taoïstische actieve meditatie oefeningen hoe deze overleving in jezelf leeft en hoe het is om terug te komen bij je authenticiteit
 2. emotioneel: vastzittende energie laten stromen door de kracht van de innerlijke glimlach, positieve emoties en flow
 3. mentaal: inzicht in overlevingspatronen en je innerlijke kind om keuzes te maken die bevrijdend werken; positieve affirmaties die je onbewuste helpen en bemoedigen
 4. spiritueel: de weg van de ziel volgen

 

Hoe doen we dat?

Een bijeenkomst bestaat uit de volgende onderdelen:

Inzicht en verdieping

 • In de karakterstructuur: de transformatie van overleving naar leven
 • Biodanza elementen: het wakker maken van het leven in ons
 • Lading weghalen uit pijnlijke ervaring door de Havening Techniek
 • Het voeren van een Authentieke Dialoog™ om zeggingskracht te geven aan onszelf
 • Krachtoefeningen om het innerlijk kind in ons te versterken, zoals positieve affirmaties, spel en meditatie
 • Transformatie oefeningen door te omarmen van ‘wat er is’: door de kracht van de presencing inquiry
 • Taofulness™ oefeningen: taoïstische mindfulness en vechtkunst-technieken combineren om – letterlijk – in onze kracht te staan
 • De kracht van het zwaard ervaren om je innerlijke kracht te trainen
 • En energetische integratie door taoïstische meditaties die een helende werking hebben op ons lichaam en geest
 • Sjamanistische elementen om de verbinding met de aarde en de natuur te versterken

 

Gegeven door Marlie Wetemans en Veronique Kilian

Veronique Kilian heeft ruim 25 jaar ervaring als coach en trainer. In deze jaartraining combineert zij haar kennis en kunde als Transformatiecoach, NLP Master, Facilitator Authentieke Dialoog, Innerlijk Kind Coach en Werkgelukdeskundige. Als grondlegger van Taofulness™ combineert zij als mindfulness met de taoïstische vitaliteitskunde, die gebaseerd is op de wijsheid van de Chinese traditionele geneeskunde. Veronique interviewt in de Chief Happiness Officer Podcast leiders en professionals die hun organisatie een stap verder durven te brengen. Zij is auteur van drie boeken over persoonlijke ontwikkeling, leiderschap en (werk)geluk. Inmiddels werkt zij aan haar vierde boek over Leven vanuit je essentie door bevrijding van karakterstructuren. Marlie heeft haar roots in ruim tien jaar ervaring als biodanza docent en geeft ook biodanza-les aan biodanza docenten hiernaast is zij liefdescoach.

Na zes mooie en succesvolle jaren waarin wij de jaartraining Opladen en Uitrusten hebben gegeven, voelen we dat het tijd is om deze training door te ontwikkelen naar een hoger en dieper niveau. Door onze tegengestelde kwaliteiten te bundelen ontstaat er een synergie waardoor onze deelnemers het effect ervaren van ons begeleiding als 1 + 1 = 3.

 

Voor wie

Deze ervaringsgerichte training is geschikt voor eenieder die zich wil leven vanuit essentie. Voor therapeuten, coaches en professionals is het een waardevolle aanvulling op je praktijk. Je hoeft geen ervaring te hebben in tao-, beweeg- of dans oefeningen om mee te kunnen doen. 

 

Praktische info

Data Jaartraining 2024-2025: zondag 8 september 2024, 10 november, zaterdag 11 januari 2025, 9 maart, 6 april en 22 juni.    

Losse dagen zijn mogelijk wanneer er voldoende plek is. 

Tijd: 13.00(inloop 12.40)-17.30 uur. 

Locatie: SAW gebouw, Papelaan 126 b, Weesp. Gratis parkeren of 10 min loopafstand van station Weesp.

Kosten: Doe je alle 6 bijeenkomsten mee dan betaal je geen €510 maar €420,- (20% korting). Voor 5 bijeenkomsten krijg je 10% korting, dan betaal je geen €425 maar  €382,50. Voor 4 bijeenkomsten krijg je 5% korting, dan betaal je geen €340 maar €323. Een losse dag kost €85.

Moeite om rond te komen? Maak het bespreekbaar. Je ontvangt een factuur op aanvraag.  

 

 

Een kennismaking/interview met Veronique en de karakterstructuren. Klik op de linkjes:

Hoe overwin je karakterstructuren? Marlie interviewt Veronique Kilian over Leven vanuit Essentie (youtube.com)

Mindfck: 5 manieren om karakterstructuren te overwinnen (veroniquekilian.nl)